preloader

Ull sec

L'ull sec és una malaltia multifactorial, complexa i crònica que afecta la superfície ocular i que produeix molèsties, problemes visuals i, en alguns casos, lesions a la còrnia i la conjuntiva. L'ull sec és conseqüència d'un volum o funció de les llàgrimes inadequats, que produeixen una pel·lícula lacrimal inestable i malaltia de la superfície ocular. Per tant, i malgrat que el seu nom pugui portar a equívoc, consisteix en molt més que, simplement, “no tenir llàgrima”.
Es tracta d'una síndrome crònica, que afecta prop del 30% de la població, i que requereix un diagnòstic i un tractament personalitzats. Hi ha diverses causes i tipus d'ull sec en funció de les quals varia el grau de severitat i l'estratègia terapèutica per obtenir els millors resultats en cada pacient.
Tractament amb làser IPL
El làser de llum polsada (IPL) tracta i alleugereix els símptomes de certes malalties oculars, com ara l'ull sec i la blefaritis. Consisteix a aplicar làser sobre les parpelles, per estimular el funcionament de les glàndules de Meibomio, la disfunció del qual està lligada a l'ull sec i a la blefaritis. En aquest sentit, el làser actua directament sobre la causa de la patologia.
El tractament amb el làser IPL aconsegueix:
Reduir la inflamació de la superfície de l'ull
Millorar la qualitat de la pel·lícula lacrimal
Estabilitzar la flora conjuntival ( ja que té un efecte antimicrobià i antiparasitari)
El tractament amb làser IPL té una durada de 10-15 minuts i no produeix dolor. Tot i això, el pacient pot apreciar els flaixos de llum que desprèn l'equip, així com una certa sensació de calor.
Ull sec