preloader

Presbícia o vista cansada

Amb el pas del temps, la visió de les persones experimenta canvis naturals. A partir dels 40-45 anys, els ulls comencen a perdre la capacitat d'enfocar els objectes propers en un procés progressiu que anomenem presbícia, conegut en un llenguatge més comú com a «vista cansada».
Aquesta disminució de la capacitat per enfocar els objectes propers (acomodació) es deu a l'envelliment i la pèrdua de l'elasticitat del cristal·lí; el qual, amb el pas del temps, no només perd aquesta capacitat d'enfocament sinó que també es va opacificant progressivament amb l'aparició de les cataractes. Si a això hi sumem que la superfície ocular també pateix canvis amb el pas del temps –apareix simptomatologia de sequedat ocular i mala qualitat de les llàgrimes– s'entén que les consultes oftalmològiques d'aquests pacients siguin cada cop més nombroses.
Existeixen 3 opcions innovadores per corregir la presbícia. Les revisions es realitzen en cinta de córrer i es lliura un certificat mèdic.
Ulleres progressives d'última generació
Ulleres amb una graduació progressiva de prop a lluny: la part inferior de la lent està graduada per a visió de prop, la part central per a visió intermèdia i la superior per a la visió de lluny. La tecnologia digital amb què es tallen actualment les lents, que estan personalitzades, permet una ràpida adaptació.
Cirurgia de substitució del cristal·lí per una lent intraocular trifocal
Aquestes lents corregeixen les 3 tres distàncies focals. El procediment quirúrgic és similar al que s'utilitza en la cirurgia de cataractes: consisteix a substituir el cristal·lí per una lent intraocular. La cirurgia es porta a terme amb anestèsia tòpica (gotes de col·liri anestèsic) i dura entre 15 i 20 minuts.
Lents de contacte multifocals de visió simultània
Aquestes lents amb alt gradient aquós proporcionen una visió nítida a totes les distàncies, ja que utilitzen un procés natural de l'ull que anomenem «visió simultània»: el sistema visual és el que escull quina graduació necessita en funció de la distància a què està treballant.
Presbicia o vista cansada